A helyes rétegrendek a hidegburkolatok alatt

A hidegburkolatok alatt lévő rétegrendet meghatározza maga a burkolólap, valamint, hogy milyen helyiséget rakunk le, bel -vagy kültéren lesz, fedett vagy fedetlen teraszban gondolkozunk. A felületet éri-e közvetlen napsugárzás vagy nem. Van-e padlófűtés, esetleg szivárgó, vagy állandó nedvesség és víznyomás éri majd a felületet.
Beltérben ezen tényezőket figyelembe véve, viszonylag egyszerűen lehet megoldani a rétegrend kialakítását. Viszont kültéri rétegrendek meghatározása már komolyabb kihívást jelent. A kültéri tényezőket figyelembe véve, a sokféle megoldási lehetőség közül, a legmegfelelőbb kiválasztása nagy odafigyelést és szakértelmet igényel.

További bejegyzések

Felületkiegyenlítés

A burkolni kívánt felületet minden esetben ellenőrizni kell, hogy alkalmas-e a burkolat fogadására. Legyen az fal vagy padozat. Nem csak szilárdnak és

Fugázó anyag kiválasztása

30 éve még csak a szürke és a fehércement létezett mint fugaanyag. Ma már természetesen ez is megváltozott. Sok szín közül választhatunk.

Csemperagasztó kiválasztása

Figyelembe kell venni, hogy bel vagy kültéri burkolatról beszélünk. Átlagos vagy nagy lapról, esetleg óriás lapokat használunk. Van-e padlófűtés? A burkolat anyaga

Scroll to Top